Jednoduchý recept

Slepice s křenovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 43110
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

5 g Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Křen
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
5 g Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
30 g Petržel kudrnka
1,5 kg Slepice
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 826kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 38 g
18% Sodík 364 mg
112% Bílkoviny 63 g

Slepice s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slepici očistíme, umyjeme a vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme oloupaný celý česnek a cibuli, očištěnou a také celou zeleninu - mrkev, celer, petržel, vložíme bobkové listy, svazek petržele kudrnky, který stáhneme nití, celý pepř a všechny suroviny pod poklici vaříme 40 minut doměkka. Měkkou zeleninu z polévky vybereme, nakrájíme na malé kousky, necháme stranou. Polévku přecedíme, vložíme do ní zpátky slepici, hrnec položíme zpět na sporák, přikryjeme poklici a vaříme ještě přibližně 70 minut.

2

Uvařenou slepici vyndáme z polévky, nakrájíme na větší kousky a zatím necháme stranou. V pánvi zahřejeme máslo, vysypeme do něj mouku, chvilku za stálého míchání smažíme, potom zalijeme 3 dl vývaru ze slepice a zásmažku vylijeme do polévky, stálým mícháním povaříme, aby polévka zhoustla na hladkou omáčku, do které vložíme uvařenou a nakrájenou zeleninu, uvařené a na kousky nakrájené maso ze slepice, zamícháme, vylijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou, přidáme jemně nastrouhaný křen, hrnec s omáčkou vrátíme na sporák, za občasného míchání přivedeme k varu a povaříme ještě asi 10 minut, aby se spojily chutě.

3

Připravenou omáčku necháme chvilku pod poklici a potom porcujeme na talíře.

Poznámka

Slepici s křenovou omáčkou servírujeme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou jsou domácí houskové knedlíky. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept