Jednoduchý recept

Štika na pórku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43113

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
600 g Pórek
100 g Sýr Eidam uzený 45%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
600 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 234 mg
46% Bílkoviny 26 g

Štika na pórku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

2

Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.

3

Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme scezený pórek a na něj urovnáme plátky ryby. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme 200ml vody a pečeme v horké troubě asi 15 minut. Potom štiku posypeme mletou paprikou a nastrouhaným uzeným sýrem. Pokrm ještě krátce zapečeme.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept