Štika na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na pórku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
600 g | Pórek |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 279,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Štika obecná, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na pórku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu v chladničce. |
2 | Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. |
3 | Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme scezený pórek a na něj urovnáme plátky ryby. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme 200ml vody a pečeme v horké troubě asi 15 minut. Potom štiku posypeme mletou paprikou a nastrouhaným uzeným sýrem. Pokrm ještě krátce zapečeme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |