Recept

Tvarohový dort s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43114

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Cukr krupice
80 g Cukr moučkový
150 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hera
400 g Kompot broskvový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
150 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 461kJ
16% Sacharidy 59 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 125 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tvarohový dort s broskvemi postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme do pěny máslo, cukr, vejce, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme mouku a kypřící prášek do pečiva. Broskve necháme okapat a zachytíme šťávu.

2

Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou, těsto nalijeme do dortové formy a pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia, přibližně 35 minut. Po upečení necháme dort vychladnout, vyklopíme ho z formy a podélně překrojíme.

3

Želatinu namočíme, necháme 10 bobtnat. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, citronovou kůrou a sťávou z broskví. Želatinu rozpustíme a vychladlou ji smícháme s tvarohovým krémem, smetanu šleháme do tuha, bílky ušleháme se špetkou soli také do tuha. Šlehačku i sníh poté pomalu vmícháme do tvarohové směsi. Broskve nakrájíme na malé kostičky, pár jich necháme stranou na ozdobu. Kostičky broskví zamícháme do tvarohového krému.

4

Oba kusy dortového korpusu potřeme tvarohovým krémem, díly k sobě spojíme, zbytek krému rozetřeme po povrchu a okrajích dortu, uhladíme. Odložené broskve nakrájíme na slabé plátky a zdobíme jimi povrch dortu. Vložíme do chladničky, necháme 60 minut ztuhnout a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept