Tvarohový dort s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový dort s broskvemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43114 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
150 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Hera |
400 g | Kompot broskvový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 156,4mg |
Draslík | 89,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový dort s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme do pěny máslo, cukr, vejce, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme mouku a kypřící prášek do pečiva. Broskve necháme okapat a zachytíme šťávu. |
2 | Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou, těsto nalijeme do dortové formy a pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia, přibližně 35 minut. Po upečení necháme dort vychladnout, vyklopíme ho z formy a podélně překrojíme. |
3 | Želatinu namočíme, necháme 10 bobtnat. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, citronovou kůrou a sťávou z broskví. Želatinu rozpustíme a vychladlou ji smícháme s tvarohovým krémem, smetanu šleháme do tuha, bílky ušleháme se špetkou soli také do tuha. Šlehačku i sníh poté pomalu vmícháme do tvarohové směsi. Broskve nakrájíme na malé kostičky, pár jich necháme stranou na ozdobu. Kostičky broskví zamícháme do tvarohového krému. |
4 | Oba kusy dortového korpusu potřeme tvarohovým krémem, díly k sobě spojíme, zbytek krému rozetřeme po povrchu a okrajích dortu, uhladíme. Odložené broskve nakrájíme na slabé plátky a zdobíme jimi povrch dortu. Vložíme do chladničky, necháme 60 minut ztuhnout a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.