Recept

Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43115
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

500 g Celer řapíkatý
3 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
75 g Šunka parmská
75 g Sýr Gorgonzola
250 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 868kJ
15% Sacharidy 53 g
18% Tuky 14 g
44% Sodík 870 mg
28% Bílkoviny 16 g

Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, dvě lžíce citronové šťávy a přivedeme k varu. Omyjeme a oloupeme celer, nakrájíme na větší kostky a vložíme do vroucí vody. Pod pokličkou na středním ohni celer do měkka dusíme (přibližně 10 minut).

2

Celer děrovanou naběračkou vyjmeme z vývaru, ten opět přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme dle návodu na obalu al dente.

3

Připravíme si druhý hrnec, do něhož vložíme celer, mléko, smetanu a Gorgonzolu, za stálého míchání necháme projít varem. Poté vše pomocí mixéru rozmixujeme na pyré.

4

Omáčku ochutíme zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem a muškátovým oříškem, ohřejeme ji, ale už ji nevaříme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, horké je promícháme s omáčkou.

5

Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a posypané natrhanou parmskou šunkou s olivami bez pecek podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept