Paštika z králíka a vepřového - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 275 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z králíka a vepřového
Celkový čas: | 275 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43116 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 kávová lžička | Koření klobásové |
1200 g | Králík |
30 g | Petržel - nať |
120 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 196,7mg |
Draslík | 533,8mg |
Vláknina | 664,0mg |
Vitamín A | 66,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření klobásové, Králík, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z králíka a vepřového postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře |
2 | promísíme. |
3 | Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny. |
4 | Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky. |
Poznámka
Servírujeme studené.