Bylinková zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4312 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
5 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 66,6mg |
Draslík | 80,1mg |
Vláknina | 415,3mg |
Vitamín A | 290,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková zálivka postup přípravy receptu:
1 | Kopr a cibulku nakrájíme, vejce uvaříme natvrdo a nasekáme, česnek prolisujeme a utřeme se solí. |
2 | Vše smícháme, přidáme majonézu, jogurt, smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem. |
3 | Zálivka je vhodná na okurkový salát nebo salát z okurek a rajčat. |