Recept

Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43120

Ingredience

150 g Cukr krupice
40 g Kakao
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
20 g Solamyl - bramborový škrob
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
500 g Kompot ananasový
4 cl Likér mandlový - Amaretto
750 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 balení Ztužovač šlehačky
80 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
11% Sacharidy 41 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 70 mg
16% Bílkoviny 9 g

Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme žloutky s vodou a cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, škrob, kakao a nasekané vlašské ořechy.

2

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení korpus vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Po vychladnutí korpus dvakrát vodorovně prořízneme a dortové placky pokapeme mandlovým likérem.

4

Mandarinky přecedíme, necháme okapat a několik dílků odložíme stranou. Zbytek mandarinek najemno nasekáme.

5

Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, moučkový cukrem a ztužovačem šlehačky. Třetinu šlehačky odložíme stranou a zbytek smícháme s mandarinkami. Mandarinkovou šlehačkou spojíme dortové placky a zbytkem potřeme povrch dortu. Zbylou třetinu šlehačky dáme do zdobícího sáčku a na dortu vytváříme kopečky, zdobíme plátky mandarinek a sypeme nastrouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept