Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43120 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
40 g | Kakao |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
---|---|
80 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Kompot ananasový |
4 cl | Likér mandlový - Amaretto |
750 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 128,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 187,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Kompot ananasový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl - bramborový škrob, Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme žloutky s vodou a cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, škrob, kakao a nasekané vlašské ořechy. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení korpus vyklopíme a necháme vychladnout. |
3 | Po vychladnutí korpus dvakrát vodorovně prořízneme a dortové placky pokapeme mandlovým likérem. |
4 | Mandarinky přecedíme, necháme okapat a několik dílků odložíme stranou. Zbytek mandarinek najemno nasekáme. |
5 | Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, moučkový cukrem a ztužovačem šlehačky. Třetinu šlehačky odložíme stranou a zbytek smícháme s mandarinkami. Mandarinkovou šlehačkou spojíme dortové placky a zbytkem potřeme povrch dortu. Zbylou třetinu šlehačky dáme do zdobícího sáčku a na dortu vytváříme kopečky, zdobíme plátky mandarinek a sypeme nastrouhanou čokoládou. |