Jednoduchý recept

Kuře s pikantní červenou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43121

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Kečup
1200 g Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 154kJ
3% Sacharidy 10 g
82% Tuky 61 g
15% Sodík 294 mg
70% Bílkoviny 40 g

Kuře s pikantní červenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Celé kuře očistíme, rozporcujeme, umyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, za stálého míchání chvilku smažíme, poté posypeme mletou a pálivou paprikou, drobně nasekanou chilli papričkou, zamícháme. Následně do hrnce naskládáme připravené kuřecí porce a zprudka maso opečeme. Přidáme kečup, protlak, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 70 minut. Měkké maso vyjmeme z hrnce, dáme stranou. Do šťávy, která nám v hrnci zůstala, nalijeme rozšlehanou smetanu s moukou, dochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu, vrátíme připravené uvařené kuřecí porce a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut.

2

Uvařenou omáčku s masem stáhneme z ohně, pod poklicí necháme 5 minut dojít, porce rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kuře s omáčkou podáváme jako hlavní teplé jídlo, nejvhodnější přílohou jsou těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept