Kuře s pikantní červenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s pikantní červenou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 43121 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Kečup |
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 195,8mg |
Draslík | 434,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Kuře, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s pikantní červenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře očistíme, rozporcujeme, umyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, za stálého míchání chvilku smažíme, poté posypeme mletou a pálivou paprikou, drobně nasekanou chilli papričkou, zamícháme. Následně do hrnce naskládáme připravené kuřecí porce a zprudka maso opečeme. Přidáme kečup, protlak, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 70 minut. Měkké maso vyjmeme z hrnce, dáme stranou. Do šťávy, která nám v hrnci zůstala, nalijeme rozšlehanou smetanu s moukou, dochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu, vrátíme připravené uvařené kuřecí porce a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut. |
2 | Uvařenou omáčku s masem stáhneme z ohně, pod poklicí necháme 5 minut dojít, porce rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kuře s omáčkou podáváme jako hlavní teplé jídlo, nejvhodnější přílohou jsou těstoviny.