Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43122
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

1 stroužek Česnek
120 g Cibule
10 g Citronová kůra
150 g Játra vepřová
300 g Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 g Paštikové koření
3 g Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
150 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
2% Sacharidy 8 g
41% Tuky 31 g
18% Sodík 359 mg
27% Bílkoviny 15 g

Gazdovská paštika postup přípravy receptu:

1

Na másle se sádlem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme králičí maso, opečeme, trochu podlijeme a podusíme doměkka.

2

Vepřový bok bez kosti upečeme a umeleme, omytá játra naškrábáme. Studené králičí maso vykostíme a rovněž umeleme, přistrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky nakrájené a namočené ve smetaně, drcený česnek, sůl, pepř a paštikové koření. Vše dobře promícháme, přeneseme na pomaštěný alobal a pečlivě zavřeme.

3

Vaříme v páře 100 minut. Dáme vychladit do druhého dne v lednici. Paštiku krájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept