Malakov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malakov
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43123 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
220 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Ořechy vlašské |
400 g | Piškoty cukrářské |
0,4 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Višně |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 130,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 116,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Piškoty cukrářské, Sůl, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Malakov postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy nameleme. V míse ušleháme máslo, špetku soli, vanilkový cukr, pak postupně přimícháme 2/3 moučkového cukru, višňovou marmeládu a dochutíme višňovicí. |
2 | Šlehačku ušleháme dotuha, přimícháme do ní zbytek moučkového cukru a ztužovač šlehačky. |
3 | Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno naklademe vrstvu cukrářských piškotů. Pokapeme višňovicí a namažeme vrstvou krému, opět poklademe vrstvou cukrářských pišktotů, pokapeme višňovicí a potřeme krémem. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujee všechny suroviny. Poslední vrstvu musí tvořit krém. |
4 | Zbytek krému vložíme do zdobícího sáčku a na povrchu dortu tvoříme hromádky a zdobíme čerstvými višněmi. |