Jednoduchý recept

Marinovaný kozí sýr s Pitou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 43124

Ingredience

600 g Chléb Pita
1 dl Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
200 g Sýr kozí
5 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
Na marinádu
1 ks Chilli paprička
20 g Limetková kůra
50 ml Olej olivový
30 g Oregano čerstvé
2 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 628kJ
16% Sacharidy 58 g
35% Tuky 26 g
68% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Marinovaný kozí sýr s Pitou postup přípravy receptu:

1

V misce připravíme zálivku z oleje, nasekaných bylinek, chilli papričky, limetkové kůry, pepře a soli. Kozí sýr nakrájíme na kostky, rozložíme na mělkou mísu a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme, necháme hodinu uležet.

2

Chléb Pita si rozložíme na pracovní desce, povrch potřeme olejem, osolíme a okořeníme, grilujeme do křupava nejprve kořeněnou stranou nahoru, potom z druhé strany. Chléb nakrájíme na porce, podáváme se sýrem a namáčíme do marinády.

Poznámka

Servírujeme teplé. Sýr by se měl hodinu marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept