Marinovaný kozí sýr s Pitou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kozí sýr s Pitou
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43124 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Chléb Pita |
1 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
3 g | Tymián čerstvý |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
20 g | Limetková kůra |
50 ml | Olej olivový |
30 g | Oregano čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý, Chilli paprička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Limetková kůra, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný kozí sýr s Pitou postup přípravy receptu:
1 | V misce připravíme zálivku z oleje, nasekaných bylinek, chilli papričky, limetkové kůry, pepře a soli. Kozí sýr nakrájíme na kostky, rozložíme na mělkou mísu a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme, necháme hodinu uležet. |
2 | Chléb Pita si rozložíme na pracovní desce, povrch potřeme olejem, osolíme a okořeníme, grilujeme do křupava nejprve kořeněnou stranou nahoru, potom z druhé strany. Chléb nakrájíme na porce, podáváme se sýrem a namáčíme do marinády. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Sýr by se měl hodinu marinovat.