Recept

Salát z ovoce s mučenkovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 43125
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Jablka
2 ks Kiwi
0,5 dl Limetková šťáva
0,5 ks Meloun vodní
2 polévková lžíce Mučenkový likér
1 ks Nektarinka
2 ks Pomeranče
0,5 dl Pomerančová šťáva
1 dl Sirup mučenkový
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
26% Sacharidy 92 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 14 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z ovoce s mučenkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na plátky.

2

Pomeranče okrájíme, dílky krájíme tak, aby nezbyla průsvitná dělící slupka. Šťávu zachytíme do misky.

3

Oloupané kiwi rozkrájíme příčně na kolečka.

4

Omytou nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na plátky, očištěné a omyté jahody rozpůlíme.

5

Z rozpůleného melounu odstraníme semena, z dužniny vykrájíme kuličky nebo kolečka. Zbytek dužniny rozmixujeme, smícháme s pomerančovou i limetkovou šťávou a s cukrem. Směsí přelijeme ovoce v míse a dáme vychladit.

6

Vinnou pěnu vytvoříme následovně: žloutky vložíme do nerezové misky, přidáme cukr, mučenkový likér a sirup, poté šleháme, dokud nevznikne krémovitá pěna. Mísu následně ještě vložíme do horké lázně a šleháme, dokud se pěna neprohřeje. Vychlazený salát pak pěnou před podáváním přelijeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept