Salát z ovoce s mučenkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ovoce s mučenkovou pěnou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 43125 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Jablka |
2 ks | Kiwi |
0,5 dl | Limetková šťáva |
0,5 ks | Meloun vodní |
2 polévková lžíce | Mučenkový likér |
1 ks | Nektarinka |
2 ks | Pomeranče |
0,5 dl | Pomerančová šťáva |
1 dl | Sirup mučenkový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 939,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Limetková šťáva, Meloun vodní, Nektarinka, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mučenkový likér, Sirup mučenkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z ovoce s mučenkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na plátky. |
2 | Pomeranče okrájíme, dílky krájíme tak, aby nezbyla průsvitná dělící slupka. Šťávu zachytíme do misky. |
3 | Oloupané kiwi rozkrájíme příčně na kolečka. |
4 | Omytou nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na plátky, očištěné a omyté jahody rozpůlíme. |
5 | Z rozpůleného melounu odstraníme semena, z dužniny vykrájíme kuličky nebo kolečka. Zbytek dužniny rozmixujeme, smícháme s pomerančovou i limetkovou šťávou a s cukrem. Směsí přelijeme ovoce v míse a dáme vychladit. |
6 | Vinnou pěnu vytvoříme následovně: žloutky vložíme do nerezové misky, přidáme cukr, mučenkový likér a sirup, poté šleháme, dokud nevznikne krémovitá pěna. Mísu následně ještě vložíme do horké lázně a šleháme, dokud se pěna neprohřeje. Vychlazený salát pak pěnou před podáváním přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.