Recept

Čokoládový dort s vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43127
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
250 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Ořechy vlašské
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Ozdoba
150 g Čokoláda hořká
100 g Máslo čerstvé
60 g Ořechy vlašské
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
12% Sacharidy 44 g
68% Tuky 51 g
5% Sodík 97 mg
22% Bílkoviny 13 g

Čokoládový dort s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme žloutky s 3/4 krupicového cukru a vanilkovým cukrem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme zbytek cukru. Sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi, nakonec přimícháme nasekané vlašské ořechy, čokoládu a strouhanku.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme dvěmi lžícemi strouhanky, troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. 1/3 těsta nalijeme do dortové formy a pečeme 15 minut. Po upečení necháme korupus vychladnout a vyklopíme ho z formy. Takto to uděláme ještě se zbývajícími 2/3 třetinami těsta, tak bychom nakonec měli 3 stejné korpusy.

3

V míse ušleháme semtanu s moučkovým cukrem do tuha. Jednotlivé dortové placky potíráme šlehačkou a vrstvíme na sebe. Zbytek šlehačky rozetřeme okolo dortového korpusu.

4

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, po zchladnutí jí přelijeme slepený korupus. Povrch zdobíme vlašskými ořechy, nakonec dort necháme ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept