Recept

Smetanová šarlota s brusinkovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43131

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
400 g Džem brusinkový
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
5 ks Vejce slepičí
Náplň
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Maliny
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,4 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
8 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 699kJ
17% Sacharidy 60 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 77 mg
14% Bílkoviny 8 g

Smetanová šarlota s brusinkovým džemem postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme do pěny vejce s cukrema a pomerančovou kůrou, poté přimícháme mouku. Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj nalijeme, troubu předehřejeme na 240 stupňů Celsia, pečeme přibližně 10 minut.

2

Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji moučkovým cukrem a upečený piškot na ni vyklopíme, ještě horký ho za pomoci utěrky srolujeme.

3

Brusinkový džem smícháme s lžící slivovice, piškot rozvineme a namažeme brusinkovým džemem, opět srolujeme.

4

Želatinu namočíme, necháme 10 minut bobtnat. 1/4 l vína smícháme s pomerančovou kůrou, v míse ušleháme do pěny žloutky se 2/3 cukru, současně přiléváme víno s pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou. Když je cukr rozpuštěný, přimícháme želatinu a vymícháme hladký krém.

5

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme zbytek cukru. Polovinu smetany ušleháme do tuha a zamícháme ji společně se sněhem do krému.

6

Roládu nakrájíme na tenké řezy a vyložíme jimi kulatou mísu, na řezy navršíme krém, uložíme na 4 hodiny do chladničky.

7

Po ztuhnutí šarlotu vyklopíme z mísy na tác, zbytek šlehačky ušleháme, naplníme do zdobicího sáčku, povrch šarloty ozdobíme hromádkami šlehačky a čerstvými malinami.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept