Recept

Ovocný marinovaný exotický salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 520 minut
Doba přípravy: 500 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 43132
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kávová lžička Čaj jasmínový
4 ks Kiwi
350 g Liči
3 kávová lžička Med včelí
1 ks Meloun vodní
1 hrst Slunečnice - semena
100 g Smetana 16% (pochoutková)
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 013kJ
26% Sacharidy 93 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 15 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ovocný marinovaný exotický salát postup přípravy receptu:

1

K varu přivedeme 300 ml vody, vsypeme jasmínový čaj, přidáme med a saké. Vše vaříme maximálně 2 minuty, poté necháme vychladnout a přecedíme.

2

Z rozpůleného melounu odstraníme semena, dužninu nakrájíme, můžeme z ní také vypíchnout kuličky nebo kolečka.

3

Oloupané kiwi pokrájíme na plátky, liči oloupeme a odpeckujeme.

4

Na suché pánvi lehce opražíme slunečnicová semena.

5

Připravené ovoce smícháme a přelijeme čajem, necháme marinovat alespoň 8 hodin, během této doby salát občas promícháme.

6

Salát podáváme v miskách posypaný slunečnicovými semeny, přelitý čerstvě šlehanou smetanou.

Poznámka

Servírujeme studené. Ovoce získá v nálevu z jasmínového čaje, medu i saké velmi zajímavou lahodnou chuť, kterou ještě víc zvýrazní čerstvě šlehaná smetana.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept