Ovocný marinovaný exotický salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 520 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný marinovaný exotický salát
Ovocný marinovaný exotický salát
Celkový čas: | 520 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 500 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 43132 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Čaj jasmínový |
4 ks | Kiwi |
350 g | Liči |
3 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Meloun vodní |
1 hrst | Slunečnice - semena |
100 g | Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 197,7mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Liči, Med včelí, Meloun vodní, Slunečnice - semena, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čaj jasmínový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný marinovaný exotický salát postup přípravy receptu:
1 | K varu přivedeme 300 ml vody, vsypeme jasmínový čaj, přidáme med a saké. Vše vaříme maximálně 2 minuty, poté necháme vychladnout a přecedíme. |
2 | Z rozpůleného melounu odstraníme semena, dužninu nakrájíme, můžeme z ní také vypíchnout kuličky nebo kolečka. |
3 | Oloupané kiwi pokrájíme na plátky, liči oloupeme a odpeckujeme. |
4 | Na suché pánvi lehce opražíme slunečnicová semena. |
5 | Připravené ovoce smícháme a přelijeme čajem, necháme marinovat alespoň 8 hodin, během této doby salát občas promícháme. |
6 | Salát podáváme v miskách posypaný slunečnicovými semeny, přelitý čerstvě šlehanou smetanou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Ovoce získá v nálevu z jasmínového čaje, medu i saké velmi zajímavou lahodnou chuť, kterou ještě víc zvýrazní čerstvě šlehaná smetana.