Jednoduchý recept

Ostrá kuřecí stehna na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43133

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
300 g Jablka
600 g Kuřecí stehna
50 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 295kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 219 mg
35% Bílkoviny 20 g

Ostrá kuřecí stehna na zelenině postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky, červenou a zelenou papriku umyjeme a pokrájíme také na silnější plátky, přidáme krájená rajčata, na půlky rozkrájená jablka, zázvor. Všechnu nakrájenou zeleninu spolu s jablky promícháme, rozložíme do pekáče.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do misky, přidáme na kousky pokrájené měkké máslo, drobně nasekané chilli papričky, sůl, pepř, mletou papriku, všechno dobře smícháme a směsí potřeme připravená kuřecí stehna, které položíme na zeleninu v pekáči. Naplněný pekáč zalijeme vodou a vložíme do horké trouby, kde necháme kuře péct přibližně 40 minut. Po dobu pečení maso poléváme šťávou z pekáče. Před dopečením všechny suroviny i maso posypeme nasekanou petrželovou natí.

3

Upečená kuřecí stehna a zeleninu vytáhneme z trouby, vše necháme 5 minut (nejlépe přikryté) odpočinout, poté porce nakládáme na talíře.

Poznámka

Podáváme teplé. Ostrá kuřecí stehna servírujeme teplá, vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept