Recept

Čokoládová šarlota s mandarinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43135
Kategorie: Charloty

Ingredience

100 g Čokoláda bílá
100 g Čokoláda hořká
70 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
400 g Kompot mandarinkový
8 cl Likér mandlový - Amaretto
250 ml Mléko polotučné
150 g Piškoty cukrářské
0,4 l Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
5 dl Voda pitná
9 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 560kJ
11% Sacharidy 39 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 94 mg
10% Bílkoviny 6 g

Čokoládová šarlota s mandarinkami postup přípravy receptu:

1

Podle návodu na obalu necháme želatinu změknout a nabobtnat. Bílou i hořkou čokoládu nastrouháme. V míse ušleháme žloutky do pěny, postavíme je do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, vanilkový cukr a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme obě čokolády a mícháme, než se čokoláda rozpustí. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém krému, poté šleháme ve studené vodní lázni, dokud krém nevychladne.

2

Nakonec do krému zamícháme mandlový likér a necháme v chladničce ztuhnout.

3

Mandarinky scedíme, necháme okapat, několik jich odložíme stranou na ozdobení. Zbytek pokrájíme na menší kousky.

4

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu šlehačky ušleháme dotuha, sníh, šlehačku a kousky mandarinek pak zamícháme opatrně do krému. Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně cukrářskými piškoty, navrstvíme na ně hotový krém, uhladíme a uložíme na 4 hodiny do chladničky.

5

Zbytek šlehačky ušleháme. Ztuhlou šarlotu vyklopíme na tác, ušlehanou šlehačkou naplníme zdobícího sáček a povrch šarloty ozdobíme kopečky šlehačky i plátky mandarinek.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept