Jednoduchý recept

Salát z hroznů s jablečnou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 43136
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 dl Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Hroznové víno
2 ks Jablka
2 hrst Mandle plátky
2 polévková lžíce Sirup javorový
2 špetka Skořice mletá
125 ml Šťáva jablečná 100%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 163kJ
11% Sacharidy 38 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 14 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z hroznů s jablečnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou a javorovým sirupem.

2

Opláchnuté bobule hroznů rozpůlíme a odstraníme z nich semena.

3

Žloutky utřeme se zbývající citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Misku s touto směsí dáme do horké vodní lázně, postupně přidáváme jablečnou šťávu a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna.

4

Ovoce smícháme a rozdělíme do servírovacích misek, přelijeme jablečnou pěnou, posypeme lupínky z mandlí, které jsme předtím lehce opražli na suché pánvi.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept