Recept

Ravioli s mletým masem, špenátem a šalvějovým máslem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43139
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Majoránka
80 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
500 g Špenát listový čerstvý
50 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
8 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
14% Sacharidy 50 g
43% Tuky 32 g
36% Sodík 718 mg
64% Bílkoviny 36 g

Ravioli s mletým masem, špenátem a šalvějovým máslem postup přípravy receptu:

1

Ze 400g hladké mouky, 4 vajec, 1 polévkové lžíce olivového oleje a jedné lžičky soli vypracujeme těsto na ravioli. Zabalíme do potravinové folie a necháme 20 minut odpočinout.

2

Oloupeme cibuli, česnek, obojí na jemno nakrájíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a též na jemno nasekáme. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn. Osmahneme a přidáme mleté maso, které za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na pánev bobkový list, majoránku, oregano, podlijeme vínem a povaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.

3

Čerstvý špenát omyjeme, probereme a ještě mokrý dáme do hrnce, kde ho pod pokličkou na silném ohni spaříme. Poté ho vyjmeme a necháme v cedníku okapat, vymačkáme přebytečnou tekutinu a sekáme ho na jemno. Nasekaný špenát přidáme na pánev k mletému masu. Vyjmeme bobkový list. Na struhadle nastrouháme parmezán. Celou směs rozmixujeme na pyré, přidáme 4 vejce, strouhanku a Parmezán. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

4

Pomoučníme pracovní plochu a vyválíme těsto na dva tenké pláty. V odstupech 3 cm naneseme na jeden plát hromádky špenátové náplně, přiklopíme druhým plátem těsta. Okraje dobře přitiskneme a pomocí vykrajovátka v místech mezi náplněmi vykrajujeme ravioli.

5

V hrnci nechme vařit osolenou vodu, na 4 minuty vložíme ravioli, uvařené vyjmeme.

6

Šalvěj opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je na nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, nasekané lístky v něm ohřejeme. Ravioli pokapeme takto upraveným máslem. Upravíme na talíře a posypané strouhaným Parmezánem podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept