Ravioli s mletým masem, špenátem a šalvějovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s mletým masem, špenátem a šalvějovým máslem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43139 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
500 g | Špenát listový čerstvý |
50 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 452,2mg |
Draslík | 979,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Majoránka, Muškátový oříšek, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s mletým masem, špenátem a šalvějovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Ze 400g hladké mouky, 4 vajec, 1 polévkové lžíce olivového oleje a jedné lžičky soli vypracujeme těsto na ravioli. Zabalíme do potravinové folie a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Oloupeme cibuli, česnek, obojí na jemno nakrájíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a též na jemno nasekáme. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn. Osmahneme a přidáme mleté maso, které za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na pánev bobkový list, majoránku, oregano, podlijeme vínem a povaříme na mírném ohni přibližně 10 minut. |
3 | Čerstvý špenát omyjeme, probereme a ještě mokrý dáme do hrnce, kde ho pod pokličkou na silném ohni spaříme. Poté ho vyjmeme a necháme v cedníku okapat, vymačkáme přebytečnou tekutinu a sekáme ho na jemno. Nasekaný špenát přidáme na pánev k mletému masu. Vyjmeme bobkový list. Na struhadle nastrouháme parmezán. Celou směs rozmixujeme na pyré, přidáme 4 vejce, strouhanku a Parmezán. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. |
4 | Pomoučníme pracovní plochu a vyválíme těsto na dva tenké pláty. V odstupech 3 cm naneseme na jeden plát hromádky špenátové náplně, přiklopíme druhým plátem těsta. Okraje dobře přitiskneme a pomocí vykrajovátka v místech mezi náplněmi vykrajujeme ravioli. |
5 | V hrnci nechme vařit osolenou vodu, na 4 minuty vložíme ravioli, uvařené vyjmeme. |
6 | Šalvěj opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je na nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, nasekané lístky v něm ohřejeme. Ravioli pokapeme takto upraveným máslem. Upravíme na talíře a posypané strouhaným Parmezánem podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé.