Recept

Bramboro-houskové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43141
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
8 polévková lžíce Krupice dětská
3 polévková lžíce Mléko polotučné
190 g Mouka pšeničná hrubá
4 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5,5 l Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
21% Sacharidy 77 g
5% Tuky 4 g
36% Sodík 717 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramboro-houskové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme brambory, uvaříme je v 1,5 l vody do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.

2

Druhý den pokrájíme 3 žemle na kostičky, brambory oloupeme, nastrouháme, v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 190 g hrubé mouky. Přimícháme 2 vejce, sůl (2 lžičky) a 3 lžíce teplého mléka.

3

Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál a rukama důkladně uhněteme bramborové těsto, do kterého zapracujeme pokrájené žemle.

4

Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 8 cm.

5

V hrnci přivedeme k varu přibližně 4 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 15 - 20 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abvhom zjistili, zda je už uvařený.

6

Z horké vody je vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept