Osvěžující rybízový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující rybízový salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 43145 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
250 g | Jahody zahradní |
250 g | Maliny |
125 g | Ostružiny |
1 dl | Pomerančová šťáva |
125 g | Rybíz černý |
125 g | Rybíz červený |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 478,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Pomerančová šťáva, Rybíz černý, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující rybízový salát postup přípravy receptu:
1 | Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule. |
2 | Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme. |
3 | Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou. |
4 | Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet. |
5 | Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Podáváme studené.