Ovocný salát s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s ořechy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 43146 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Hroznové víno |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
50 g | Ořechy vlašské |
250 g | Ryngle |
100 ml | Sherry brandy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Hrušky, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Ryngle, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Omyté bobule hroznů a ryngle rozpůlíme a zbavíme semen a pecek. Ryngle pak ještě nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Oloupaná jablka a hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky. |
3 | Všechno ovoce dáme do velké mísy. |
4 | Zálivku připravíme tak, že přes síto prolisovaný brusinkový kompot smícháme se sherry brandy. |
5 | Ovoce se zálivkou smícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. |
6 | Před podáváním posypeme jemně nasekanými jádry vlašských ořechů. |