Letní salát s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát s ovčím sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43147 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
160 g | Cibule červená |
200 g | Okurka salátová |
100 g | Olej slunečnicový |
70 g | Olivy černé |
300 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr ovčí ve slaném nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 485,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,8mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí ve slaném nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Letní salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a nakrájíme na čtvrtky, papriky vložíme nasucho na 15 minut do vyhřáté trouby na 220°C, vyjmeme, zchladíme a oloupeme slupku. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku na kolečka, olivy bez pecek na plátky, oloupanou cibuli na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Vše nasypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme olejem, posypeme posekanou petrželovou natí, důkladně promícháme a nakonec zasypeme rozdrobeným ovčím sýrem. |
Poznámka
Servírujeme studené.