Recept

Spaghettini s kachní omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43150

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Cuketa
1500 g Kachna mražená
100 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Spaghettini
1,5 l Voda pitná
500 ml Víno červené
0,5 hrst Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

106% Kalorie 2,085 kcal
Kilojoule 8 723kJ
27% Sacharidy 97 g
199% Tuky 149 g
17% Sodík 332 mg
115% Bílkoviny 65 g

Spaghettini s kachní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme kachnu s drůbky. Nejprve ji omyjeme, očistíme, ostrým nožem oddělíme prsa od kosti a stáhneme z kůže. Stehna oddělíme od kosti a použijeme na něco jiného, trup a kosti nasekáme nahrubo.

2

Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme, cibuli též očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Kachní drůbky bez jater, trup a kosti dáme do hrnce, podlijeme vínem a 250 ml vody. Do hrnce přidáme pokrájenou zeleninu, celý pepř, sůl, vaříme zhruba hodinu. Tekutina by se nám měla svařit přibližně na 125 ml.

3

Mrkev a cuketu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci připravíme horkou vodu a zeleninu v ní blanšírujeme, poté scedíme.

4

V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kachní prsa a z obou stran je smažíme, aby byla uvnitř růžová. Poté osolíme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Přes sítko do hrnce procedíme kachní vývar, rozmačkáme do něj kachní játra, vše necháme krátce projít varem, poté přidáme vločky másla. Po povaření jater přidáme do omáčky olivy, kachní maso, zeleninu a vše ještě krátce prohřejeme.

5

Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, upravíme na talíře. Přelité kachní omáčkou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept