Spaghettini s kachní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini s kachní omáčkou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43150 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Cuketa |
1500 g | Kachna mražená |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
500 ml | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
0,5 hrst | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 261,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 53,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Těstoviny Spaghettini, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini s kachní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kachnu s drůbky. Nejprve ji omyjeme, očistíme, ostrým nožem oddělíme prsa od kosti a stáhneme z kůže. Stehna oddělíme od kosti a použijeme na něco jiného, trup a kosti nasekáme nahrubo. |
2 | Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme, cibuli též očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Kachní drůbky bez jater, trup a kosti dáme do hrnce, podlijeme vínem a 250 ml vody. Do hrnce přidáme pokrájenou zeleninu, celý pepř, sůl, vaříme zhruba hodinu. Tekutina by se nám měla svařit přibližně na 125 ml. |
3 | Mrkev a cuketu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci připravíme horkou vodu a zeleninu v ní blanšírujeme, poté scedíme. |
4 | V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kachní prsa a z obou stran je smažíme, aby byla uvnitř růžová. Poté osolíme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Přes sítko do hrnce procedíme kachní vývar, rozmačkáme do něj kachní játra, vše necháme krátce projít varem, poté přidáme vločky másla. Po povaření jater přidáme do omáčky olivy, kachní maso, zeleninu a vše ještě krátce prohřejeme. |
5 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, upravíme na talíře. Přelité kachní omáčkou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.