Chléb z vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z vařených brambor
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43152 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
8 g | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
550 g | Mouka polohrubá |
20 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 195,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme droždí, přimícháme trochu mouky a necháme v teple vzejít kvásek. |
2 | Vařené vychladlé brambory rozmačkáme šťouchadlem, v trošce vlažné vody rozpustíme sůl s cukrem, přilijeme k bramborám, přisypeme mouku a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě. |
3 | Z těsta vytvarujeme podlouhlý bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 230°C přibližně 45 minut. Do trouby během pečení vložíme plecháček s vodou, utvoří se nám krásně křupavá kůrka. |
4 | Chléb necháme vychladnout a používáme jako přílohu při grilování. |
Poznámka
Servírujeme studené.