Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43153
Kategorie: Brambory

Ingredience

0,5 polévková lžíce Majoránka
2 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hrubá
2 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
250 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
8 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 288kJ
27% Sacharidy 96 g
45% Tuky 34 g
47% Sodík 940 mg
40% Bílkoviny 23 g

Špekové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku je vysmažíme dorůžova.

2

Housky pokrájíme na kostičky, promícháme se slaninou a dáme do horké trouby (vyhřáté na 200°C) vyschnout - nepečeme.

3

Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme mléko, vejce, sůl, petrželku, pepř, muškátový oříšek a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlé škvarky s pokrájenou houskou a znovu důkladně promícháme.

4

Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme je 8 - 10 minut, nakonec je vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do mísy a přelijeme rozpuštěný sádlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept