Pikantní štika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní štika
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kečup |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Šalvěj sušená |
800 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 283,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní štika postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme po všech stranách dozlatova a vyjmeme. |
2 | Ve výpeku v pánvi osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, rozetřený česnek, očištěnou, nasekanou feferonku, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme kečup a podle chuti okořeníme šalvějí a rozmarýnem. |
3 | Směsí zalijeme rybí kousky a necháme několik hodin odležet. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |