Schwarzwald s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Schwarzwald s višněmi
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43157 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
240 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
1 balení | Dortové želé čiré |
3 polévková lžíce | Džem višňový |
50 g | Kakao |
500 g | Kompot višňový |
70 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
750 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 312,2mg |
Draslík | 140,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 580,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Džem višňový, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dortové želé čiré nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Schwarzwald s višněmi postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme 125 g mouky, vejce, 60 g cukru, máslo a utvoříme křehké těsto. Těsto vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem a zchladlé těsto do něj rozprostřeme a několikrát jej propíchneme vidličkou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, dort vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. |
3 | V misce ušleháme žloutky, vodu a 180 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zamícháme do žloutkové směsi, pak přimícháme zbytek mouky, kakao a najemno nasekané vlašské ořechy. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, těsto do ní nalijeme a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia pečeme asi 60 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí piškot rozdělíme na 3 placky. |
4 | Křehké těsto potřeme višňovým džemem, na něj položíme jednu placku. |
5 | Višně necháme okapat a šťávu zachytíme a odložíme stranou. 1/8 l višňové šťávy nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Želatinovou dortovou polevu rozmícháme v trošce višňové šťávy a přidáme do kastrůlku, promícháme a pak odstavíme. Nakonec přimícháme višně. Když hmota začne tuhnout, tak ji rozprostřeme na placku, kterou jsme položili na křehké těsto. |
6 | V míse ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem dotuha a trochu šlehačky odložíme stranou a trochu šlehačky rozetřeme na višňovou hmotu a přiklopíme prostřední plackou. Placku opět potřeme višňovou hmotou, poté šlehačkou a přiklopíme poslední plackou. Zbytek šlehačky rozetřeme na celý dort. Šlehačku, kterou jsme si odložili, naplníme do zdobícího sáčku a na povrchu dortu tvoříme hromádky, zdobíme višněmi a nastrouhanou hořkou čokoládou. |