Úhoř pečený na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř pečený na jehle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 43159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 227,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř pečený na jehle postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého úhoře nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a pokapeme olejem. |
2 | Kousky ryby napichujeme na jehly střídavě s plátky slaniny, oloupané cibule a omytých rajčat. |
3 | Špízy potřeme olejem a pečeme na roštu v troubě po všech stranách 10-15 minut. |