Recept

Sacher s višňovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43162
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

200 g Čokoláda hořká
180 g Cukr krupice
180 g Hera
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ořechy vlašské
20 g Solamyl
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň a poleva
200 g Čokoláda hořká
120 g Cukr krupice
400 g Džem višňový
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 767kJ
22% Sacharidy 81 g
45% Tuky 34 g
5% Sodík 97 mg
21% Bílkoviny 12 g

Sacher s višňovým džemem postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme zchladnout.

2

V míse ušleháme Heru s 2/3 cukru a žloutky, šleháme, dokud se cukr nerozpustí, poté přimícháme mouku, škrob, mleté vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládou.

3

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do které zašleháme i zbytek cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.

4

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, pečeme přibližně 80 minut. Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a v polovině vodorovně rozkrojíme. Obě části korpusu potřeme na rozkrojené straně višňovým džeme a opět spojíme dohromady.

5

V kastrůlku rozpustíme hořkou čokoládu s 1/8 vody, cukrem a 5 minut ji povaříme. Necháme trochu zchladnout, potom polevou důkladně potřeme celý dort. Na povrchu čokolády uděláme nožem zářezy, které naznačují, kde se bude dort krájet. Po ztuhnutí podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept