Recept

Penne s telecím ragů a hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43166
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Hrášek mražený
2 kávová lžička Mouka pšeničná
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
0,5 hrst Petržel kudrnka
200 g Smetana na vaření
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso přední
350 g Těstoviny Penne
1 kávová lžička Tymián sušený
1,5 l Voda pitná
200 ml Vývar telecí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 483kJ
23% Sacharidy 83 g
30% Tuky 22 g
25% Sodík 496 mg
121% Bílkoviny 68 g

Penne s telecím ragů a hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a papírovou utěrkou osušíme telecí maso. Nakrájíme ho na menší kousky. Petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, ty větší nakrájíme.

2

Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme houby a 2–3 minuty je smažíme. Přidáme tymián, vše podlijeme telecím vývarem a asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme je v teple.

3

Po 45 minutách sejmeme pokličku a ragů necháme trochu vyvařit. Pro zahuštění zaprášíme moukou a přidáme smetanu. Promícháme, přidáme hrášek a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 5 minut.

4

Na závěr ragů dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.

5

Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme telecím ragů a posypané nasekanou petrželkou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept