Penne s telecím ragů a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s telecím ragů a hráškem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43166 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Hrášek mražený |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
0,5 hrst | Petržel kudrnka |
200 g | Smetana na vaření |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí maso přední |
350 g | Těstoviny Penne |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1,5 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar telecí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 237,0mg |
Draslík | 950,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana na vaření, Telecí maso přední, Těstoviny Penne, Vývar telecí, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s telecím ragů a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a papírovou utěrkou osušíme telecí maso. Nakrájíme ho na menší kousky. Petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, ty větší nakrájíme. |
2 | Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme houby a 2–3 minuty je smažíme. Přidáme tymián, vše podlijeme telecím vývarem a asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme je v teple. |
3 | Po 45 minutách sejmeme pokličku a ragů necháme trochu vyvařit. Pro zahuštění zaprášíme moukou a přidáme smetanu. Promícháme, přidáme hrášek a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 5 minut. |
4 | Na závěr ragů dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. |
5 | Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme telecím ragů a posypané nasekanou petrželkou podáváme. |