Křenová šlehačka ke grilovanému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová šlehačka ke grilovanému masu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43170 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 47,1mg |
Vláknina | 560,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová šlehačka ke grilovanému masu postup přípravy receptu:
1 | Křen oloupeme, nastrouháme na jemno, zakapeme citronovou šťávou, smetanu mírně osladíme a vyšleháme do šlehačky. Křen přisolíme a smícháme se šlehačkou. |
2 | Používáme zejména ke grilovaným rybám, ale hodí se i ke steakům. |
3 | Před podáváním dáme do lednice vychladit. |
Poznámka
Podáváme studené.