Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43173
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
3 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Krupice dětská
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
10% Sacharidy 36 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 333 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborové husí krky postup přípravy receptu:

1

Den předem brambory omyjeme, vložíme do 1 litru vody, uvaříme do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.

2

Druhý den brambory nastrouháme, v míse je smícháme s 5 lžícemi hrubé mouky, lžící dětské krupičky, přidáme ještě 2 žloutky a sůl.

3

Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál, rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.

4

Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 5 cm, ostrým nožem nakrájíme dílky asi 1,5 cm široké a z nich vytvarujeme šištičky - husí krky.

5

V hrnci přivedeme k varu přibližně 3 litry vody, knedlíky opatrně ponoříme, vaříme pomalu 5 - 8 minut, vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy.

6

V pánvi na másle osmažíme strouhanku s krystalovým cukrem do zlatova. Přidáme k uvařeným šiškám, promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept