Bramborové husí krky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové husí krky
Bramborové husí krky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43173 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Krupice dětská |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 544,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krystal, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové husí krky postup přípravy receptu:
1 | Den předem brambory omyjeme, vložíme do 1 litru vody, uvaříme do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut. |
2 | Druhý den brambory nastrouháme, v míse je smícháme s 5 lžícemi hrubé mouky, lžící dětské krupičky, přidáme ještě 2 žloutky a sůl. |
3 | Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál, rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto. |
4 | Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 5 cm, ostrým nožem nakrájíme dílky asi 1,5 cm široké a z nich vytvarujeme šištičky - husí krky. |
5 | V hrnci přivedeme k varu přibližně 3 litry vody, knedlíky opatrně ponoříme, vaříme pomalu 5 - 8 minut, vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy. |
6 | V pánvi na másle osmažíme strouhanku s krystalovým cukrem do zlatova. Přidáme k uvařeným šiškám, promícháme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.