Recept

Punčový dort s bílou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43175

Ingredience

225 g Cukr krupice
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
9 ks Vejce slepičí
Punč
65 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Limetková šťáva
8 polévková lžíce Pomerančová šťáva
6 cl Rum
4 polévková lžíce Voda pitná
6 cl Víno bílé
Marcipánová náplň
125 g Cukr moučkový
200 g Džem pomerančový
1 kávová lžička Likér pomerančový
200 g Marcipánová hmota surová
Zdobení
150 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Limetková šťáva
1 ks Vaječný bílek slepičí
5 dl Voda pitná
100 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
24% Sacharidy 87 g
23% Tuky 17 g
4% Sodík 78 mg
17% Bílkoviny 9 g

Punčový dort s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout. V misce smícháme vejce s pomerančovou šťávou a postavíme do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, šleháme do pěny, přimícháme mouku.

2

Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

3

V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, vodu, cukr, bílé víno, rum, promícháme a necháme vychladnout.

4

V míse smícháme marcipánovou hmotu s moučkovým cukrem, pomerančovým likérem a vyválíme dvě kruhové placky o velikosti dortové formy.

5

Dortový korpus podélně rozkrojíme na 3 díly. Na jeden díl položíme plát marcipánové hmoty, namažeme punčem, pomerančovým džemem, přiklopíme druhým dílem korupusu, opět na něj položíme plát marcipánové hmoty a pomažeme punčem, pomerančovým džemem a nakonec zakryjeme posledním dílem korpusu, který také pomažeme punčem i pomerančovým džemem.

6

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, necháme vychadnout. Bílek ušleháme do tuha s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou, vše promícháme a přelijeme povrch dortu. Počkáme, až poleva ztuhne a podáváme.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept