Punčový dort s bílou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punčový dort s bílou čokoládou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43175 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
9 ks | Vejce slepičí |
Punč | |
---|---|
65 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
8 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
6 cl | Rum |
6 cl | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Marcipánová náplň | |
125 g | Cukr moučkový |
200 g | Džem pomerančový |
1 kávová lžička | Likér pomerančový |
200 g | Marcipánová hmota surová |
Zdobení | |
100 g | Čokoláda bílá |
150 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 84,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Cukr krupice, Limetková šťáva, Pomerančová šťáva, Rum, Víno bílé, Voda pitná, Cukr moučkový, Cukr moučkový, Limetková šťáva, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Džem pomerančový, Likér pomerančový, Marcipánová hmota surová, Čokoláda bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Punčový dort s bílou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout. V misce smícháme vejce s pomerančovou šťávou a postavíme do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, šleháme do pěny, přimícháme mouku. |
2 | Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. |
3 | V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, vodu, cukr, bílé víno, rum, promícháme a necháme vychladnout. |
4 | V míse smícháme marcipánovou hmotu s moučkovým cukrem, pomerančovým likérem a vyválíme dvě kruhové placky o velikosti dortové formy. |
5 | Dortový korpus podélně rozkrojíme na 3 díly. Na jeden díl položíme plát marcipánové hmoty, namažeme punčem, pomerančovým džemem, přiklopíme druhým dílem korupusu, opět na něj položíme plát marcipánové hmoty a pomažeme punčem, pomerančovým džemem a nakonec zakryjeme posledním dílem korpusu, který také pomažeme punčem i pomerančovým džemem. |
6 | Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, necháme vychadnout. Bílek ušleháme do tuha s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou, vše promícháme a přelijeme povrch dortu. Počkáme, až poleva ztuhne a podáváme. |
Poznámka
Podáváme studené.