Jednoduchý recept

Filé zapékané v bešamelu se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43176

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé z aljašské tresky
500 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
5% Sacharidy 18 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 197 mg
82% Bílkoviny 46 g

Filé zapékané v bešamelu se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou.

2

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí.

3

Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept