Jednoduchý recept

Grilované tortilly s lilkovým dipem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43178
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 ml Olej olivový
6 ks Tortilla
Na dip
2 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
20 g Koriandr čerstvý
500 g Lilek
40 ml Olej olivový
10 g Omáčka Tahini
2 g Pepř cayenský
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 764kJ
32% Sacharidy 114 g
28% Tuky 21 g
22% Sodík 436 mg
27% Bílkoviny 15 g

Grilované tortilly s lilkovým dipem postup přípravy receptu:

1

Lilek očistíme, po celé délce propícháme vidličkou a vložíme na gril. Za častého otáčení grilujeme 30 minut, až je slupka do hněda upečená a vnitřek měkký. Necháme lehce vychladnout, oloupeme slupku, když na cedníku vykape přebytečná šťáva, poté dužinu vložíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, citronovou šťávou, koriandrem, omáčkou Tahini, cayenským pepřem a solí, dohladka rozmixujeme. Vlijeme do uzavíratelné nádoby a necháme několik hodin uležet.

2

Tortilly potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do křupava. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s miskou dipu k namáčení.

Poznámka

Dip musíme nechat několik hodin uležet v chladnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept