Recept

Staročeské knedlíky - šuspajdy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43181
Kategorie: Zelenina

Ingredience

5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
150 g Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 956kJ
7% Sacharidy 25 g
82% Tuky 62 g
30% Sodík 610 mg
19% Bílkoviny 11 g

Staročeské knedlíky - šuspajdy postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí propereme ve studené vodě, nadrobno pokrájíme, v pánvi rozpustíme máslo a zelí podusíme (cca 10 minut).

2

Následně k němu přidáme namleté vařené uzené maso, strouhanku, smetanu, sůl, 2 žloutky, vejce a muškátový oříšek s pepřem. Strouhanku přsypáváme postupně, podle hustoty těsta, které by mělo být tuhé.

3

Z těsta připravíme knedlíky, velké jako větší meruňky. V hrnci přivedeme k varu vodu s lžičkou soli. Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou, na talířích je polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept