Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety levandulové

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 43184

Ingredience

20 ml Balsamico ocet
15 ml Citronová šťáva
800 g Jehněčí kotlety
20 g Levandule - květ
30 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
55% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kotlety levandulové postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, z levandule otrháme kvítky, lístky odložíme na později. Kvítky přimícháme do marinády, osolíme a opepříme.

2

Kotlety omyjeme, osušíme, polijeme marinádou, důkladně ji rozetřeme a necháme maso chvíli uležet.

3

Grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty, poté maso přesuneme na okraj grilu. Nyní do žhavých uhlíků nasypeme pár lístků levandule a uhlíky pokapeme trochou vody, aby se vytvořil levandulový kouř. Kotlety natáhnou vůni levandulového kouře a budou krásně vonět.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept