Jednoduchý recept

Pečené kuře s anglickou slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43185

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule červená
1,5 kg Kuřecí čtvrtky
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 742kJ
3% Sacharidy 10 g
65% Tuky 48 g
43% Sodík 859 mg
88% Bílkoviny 49 g

Pečené kuře s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Celé kuře důkladně očistíme, nakrájíme na porce, pod tekoucí vodou umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou a zatím necháme stranou. Slaninu pokrájíme na menší kousky, dáme ji do pánve, přidáme 2 lžíce oleje a opečeme do zlatova. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, rozkrájíme na kostky, přidáme ke slanině, připravené nakrájené kuřecí porce naskládáme do pánve na slaninu a zprudka maso opečeme.

2

Maso spolu s cibulí, česnekem a slaninou přeložíme do pekáče, kam přidáme i oškrabanou, na kolečka krájenou petržel, na malé kousky pokrájený celer, na plátky řezanou anglickou slaninu. Přisolíme, opepříme, zalijeme vodou, pekáč přiklopíme nebo zabalíme do alobalu, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání maso pečeme přibližně 60 minut. Před dopečením stáhneme alobal, na každou porci položíme plátek másla a pekáč vrátíme do trouby na 10 minut, aby se kůže vypekla do křupava a získala zlatovou barvu.

3

Upečené a měkké maso vytáhneme z trouby, necháme ještě 10 minut dojít pod alobalem, potom ho vyjmeme z pekáče a hotový pokrm rozporcujeme na talíře. Podáváme spolu s pečenou slaninou a zeleninou.

Poznámka

Servírujeme horké. Pečené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo s vařeným bramborem, ale občas chutná také s houskovým knedlíkem. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí, přidáme čtvrtku citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept