Pečené kuře s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s anglickou slaninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1,5 kg | Kuřecí čtvrtky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 219,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Česnek, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře důkladně očistíme, nakrájíme na porce, pod tekoucí vodou umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou a zatím necháme stranou. Slaninu pokrájíme na menší kousky, dáme ji do pánve, přidáme 2 lžíce oleje a opečeme do zlatova. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, rozkrájíme na kostky, přidáme ke slanině, připravené nakrájené kuřecí porce naskládáme do pánve na slaninu a zprudka maso opečeme. |
2 | Maso spolu s cibulí, česnekem a slaninou přeložíme do pekáče, kam přidáme i oškrabanou, na kolečka krájenou petržel, na malé kousky pokrájený celer, na plátky řezanou anglickou slaninu. Přisolíme, opepříme, zalijeme vodou, pekáč přiklopíme nebo zabalíme do alobalu, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání maso pečeme přibližně 60 minut. Před dopečením stáhneme alobal, na každou porci položíme plátek másla a pekáč vrátíme do trouby na 10 minut, aby se kůže vypekla do křupava a získala zlatovou barvu. |
3 | Upečené a měkké maso vytáhneme z trouby, necháme ještě 10 minut dojít pod alobalem, potom ho vyjmeme z pekáče a hotový pokrm rozporcujeme na talíře. Podáváme spolu s pečenou slaninou a zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme horké. Pečené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo s vařeným bramborem, ale občas chutná také s houskovým knedlíkem. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí, přidáme čtvrtku citrónu.