Zelené fazolky a pesto s lasagněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky a pesto s lasagněmi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43186 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 ml | Créme fraiche |
225 g | Fazolové lusky zelené |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
80 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pesto |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
200 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 230,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky a pesto s lasagněmi postup přípravy receptu:
1 | Mladé zelené fazolové lusky 5 minut vaříme do měkka ve větším množství vody, po 5 minutách slijeme a necháme vychladnout. Lasagne vaříme ve vroucí vodě, dokud nejsou měkkě, ale přitom pevné na skus, slijeme, propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, okapané osušíme papírovými utěrkami. |
2 | Předehřejeme troubu na 200°C. Zapékací misku s nízkým okrajem potřeme 1 lžící oleje, na dno rozložíme lasagne a polejeme pestem, smíchaným s crème fraîche, 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a větším množstvím pepře. Pesto pokryjeme vrstvou uvařených fazolových lusků, posypeme nakrájenými vlašskými ořechy. Vrstvení opakujeme, končíme vrstvou pesta a poté vložíme na 10 - 15 minut do trouby a a pečeme, až povrch zezlátne. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem |
Poznámka
Servírujeme teplé. Lasagne jsou oblíbené italské těstoviny, mají tvar obdélníkových plátků. Polévají se různými omáčkami, zapékají se nebo posypávají sýrem. Pesto - zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Crème fraîche je zakysaný mléčný výrobek z kravského mléka, musí obsahovat nejméně 30 procent tuku v sušině a nejvýše 15 % mléčného cukru (laktózy).